INICI > NOTICIES > Actes centenari 1911-2011
 · EMPRESA
 · OBRA SOCIAL
 · INSTAL·LACIONS
 · ALTA
   SUBMINISTRAMENT
 · COMERCIALITZACIÓ
   D'ENERGIA
 · CENTENARI
 · NOTÍCIES
 · ENLLAÇOS D'INTERES
 · CONTACTE
 · SEU ELECTRÒNICA


ACTES CENTENARI 1911-2011
100 ANYS DE COOPERATIVISME A VINALESA

Durant l'any 2011 es va a celebrar el centenari del cooperativisme a Vinalesa.
La Cooperativa Elèctrica de Vinalesa, com a protagonista d'aquest centenari ha realitzat una sèrie d'actes commemoratius entre els quals destaquen:

MÚSICA I COOPERATIVISME. EL CONCERT DEL CENTENARI

               veure video

El passat 30 de juliol, la cooperativa Elèctrica de Vinalesa organitzà amb un important èxit de convocatòria el concert commemoratiu del seu centenari. La participació de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa (amb la seua banda i coral) i de la coral Joan de Ribera d’Alfara del Patriarca ompliren de música el pati de la Reial Fàbrica de la Seda que es convertí en un marc incomparable per a aquesta bonica vetllada.

Amb un programa ambiciós, la Societat Renaixement Musical que s’encarregava de la coordinació artística de l’acte va comptar amb el total suport del Consell Rector de la nostra cooperativa per tal de portar endavant el projecte. Amb una banda reforçada amb instruments poc habituals (com el piano i el sintetitzador), el recolzament d’una important corda de veus formada per dues corals (la Pi de l’Anell de Vinalesa i la Joan de Ribera d’Alfara, sumant un total de vora 60 veus), la coordinació dels tres mestres-directors en l’adaptació del programa a les característiques del conjunt i la cuidada escenografia deixaren un bon regust tant als músics com als espectadors.
Si a més afegim la espectacularitat de les obres interpretades, podem dir que tot plegat esdevenia en una fita a recordar per als amants de la música del nostre poble.

Titolat amb “Musica i Cooperativisme”, el concert ha sigut la visualització més palpable de les magnífiques relacions entre la nostra cooperativa i la Societat Renaixement Musical que porta realitzant una importantíssima tasca social i cultural a Vinalesa. El compromís de la cooperativa amb el moviment associatiu local es convertí en el motiu principal de l’organització del concert, a més del commemoratiu del centenari de l’empresa. Aquest compromís que no ha decaigut en els anys és i serà el leitmotive de l’Elèctrica amb el seu poble.

Descarregar programa en pdf
Galeria de fotos de l'Acte
 

 

 

L'ELÈCTRICA DE VINALESA INICIA EL SEU ANY DEL CENTENARI AMB LA MULTITUDINÀRIA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: Un passeig per Vinalesa.

Presentació del llibre Un passeig per Vinalesa a la Nau de la Fàbrica

El passat divendres 13 de maig vora 400 persones s’aplegaren a la Nau de la Reial Fàbrica de la Seda de Vinalesa per tal d’escoltar les paraules dels tres ponents convidats per presentar el llibre: l’autor José Miguel Giménez Guarinos, el marqués del Túria Tomás Trenor i el president de Caixa Popular Josep Maria Soriano.

Els tres ponents que presentaren el llibre: En Josep Maria Soriano, En José Miguel Giménez Guarinos (autor) i En Tomás Trenor.

El primer en prendre la paraula fou el president del Consell Rector de l’Elèctrica de Vinalesa José Boira que amb unes senzilles paraules anunciava el primer centenari de la cooperativa que s’iniciava amb aquest acte i agraïa la presència de tots els allí presents especialment a Giménez Guarinos i a les dues persones que l’acompanyaven per presentar el llibre i que també varen prendre la paraula: Josep Maria Soriano i Tomás Trenor. En última instància, l’autor ens convidà a fer el seu passeig per Vinalesa relatant el periple de les investigacions i mostrant algunes pinzellades més coloristes del llibre que presentava.

El llibre fou rebut amb entusiasme pels assistents fins a tal punt que l’autor va seure en una taula improvisada per a la signatura i dedicatòria de llibres a un important nombre de persones. Mentre, la Nau de la Reial Fàbrica de la Seda acollia un vi d’honor que permitia l’intercanvi d’impressions entre tots els convidats.

EL LLIBRE ESTÀ DISPONIBLE PER A TOTS ELS SOCIS/ES A LES OFICINES DE LA COOPERATIVA, EN HORARI D’OFICINA.

TAMBÉ EL POSEM A DISPOSICIÓ DE TOTHOM EN FORMAT DIGITAL:

Descarregar llibre en pdf
Galeria de fotos de l'Acte

VINALESA ORGANITZA L ’ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE LA FEDERACIÓ VALENCIANA DE COOPERATIVES ELÈCTRIQUES 30 ANYS DESPRÉS.El Saló de Plenaris de l’Ajuntament de Vinalesa acollí l’Assemblea.

El passat dissabte 28 de maig vora 80 directius de les distintes cooperatives elèctriques valencianes s’aplegaven al Saló de Plenaris de l’Ajuntament per a la celebració de l’Assemblea General Ordinària de la Federació de Cooperatives Elèctriques de la Comunitat Valenciana. 30 anys havien passat des que l’Elèctrica de Vinalesa no organitzava una assemblea de la Federació, i quin millor moment que aquest any del centenari. El Consell Rector va incloure aquest acte en el marc de les celebracions del 100 aniversari del cooperativisme a Vinalesa.

S’aprofità l’esdeveniment per realitzar una visita guiada per la Reial Fàbrica de la Seda que fou admirada per tota la comitiva. A continuació el dinar de germanor al restaurant Mar de Bamboo en l’edifici Veles e Vents del Port de València que donava cloenda a la trobada.

ELÈCTRICA DE VINALESA- Cooperativa Valenciana - Doctor Mollà, nº 3 · 46114 Vinalesa (Valencia) - 96 149 14 00 e-mail: administracion@coop-vinalesa.com

Avís legal / Política de privacitat / Política de cookies